Dış Ticaret Topluluğu

17 Ocak 2020

26.12.2019

Öğr. Gör. Dilek İPEK’in koordinatörlüğünde, Dış Ticaret Programı öğrencileri ve Öğr. Gör. Gökhan EĞİLMEZ’in katılımıyla Kocaeli Evyapport’a teknik gezi düzenlemiştir. Teknik gezinin ilk bölümünde; Evyapport Satış ve Pazarlama Uzmanı Sayın Aslıhan Cengiz ve İnsan Kaynakları Uzmanı Sayın Tümay Mutaf; limanın genel özellikleri, işlem kapasitesi ve bölge için önemi, ihracat ve ithalat ürün grupları, armatörler ve de limandaki operasyonel işlem süreçlerinden bahseden bir tanıtım sunumu yapmışlar, sunum sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılmıştır. Gezinin ikinci bölümünde; Sayın Aslıhan Cengiz tarafından liman sahasında öğrencilerimize yük tahliyesi ve dolumu için kullanılan hareketli ve sabit sahil vinçleri, konteyner tipleri, sıvı siloları, tehlikeli madde tankerleri, forkliftler, kantar gibi liman ekipmanları gösterilmiş ve parmak iskele, boş ve dolu konteyner sahalarının gezdirilmesiyle gezi sona ermiştir.

04.12.2019

Topluluk, Yeniçağa Yaşar Çelik MYO konferans salonunda Öğr.Gör. Dilek İPEK'in koordinatörlüğünde 'Sektörler ve Analizleri' başlıklı seminer programı düzenledi.Öğr. Gör. Dilek İPEK'in açılış konuşmasını yaptığı seminerde ilk olarak Gerede TSO Başkanı Ersin KAŞKA ve Genel Sekreteri Şerafettin DAĞYILDIZI, Gerede dericilik sektörünün geçmişten günümüze gelişimini, Türk dericilik sektörünün dış ticarete katkılarını, dericilik sektörünün sorunlarını, e-ticaret ve lojistik sektörünün ülke ekonomisindeki önemini anlattı. Dış ticaret ve Lojistik programı öğrencilerine gelecekteki iş fırsatları konusunda tavsiyelerde bulundu ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Türkiye'de konusunda öncü sayılan, tekstil ve orman ürünleri alanında faaliyet gösteren iki firma temsilcisinin de katıldığı seminerde, öğrencilere  ürün portföylerinden, ihracat süreçlerinden, gelecek projelerinden ve Ar-Ge politikalarından bahsettiler.

04.11.2019

Topluluk, akademik danışmanları Öğr. Gör. Dilek İPEK’in koordinatörlüğünde, GENTAŞ A.Ş.’nin Mengen’de bulunan Werzalit ve Laminant fabrikasına teknik gezi düzenledi. Teknik gezinin ilk bölümünde insan kaynakları departmanı ve lojistik departmanı tarafından öğrencilere firmanın tarihçesi, misyon ve vizyonu, ürün ve üretim süreçleri, ihracat ve lojistik süreçleri hakkında bilgi verildi ve öğrencilerden gelen sorular cevaplandı. Daha sonra werzalit ve laminant üretim sahaları gezdirildi. Son olarak ürünlerin sergilendiği showroom kısmının ziyaretiyle teknik gezi sona erdi.

02.11.2019

2-8 Kasım Lösemi Haftasında, Lösemili Melekler ve Kanserle Mücadele Derneği ile birlikte çocukları eğlendirmek için bir etkinlik yapıldı.

13.10.2019

Bolu Gölcük Milli Parkına tanışma gezisi düzenlendi. Birlikte çeşitli sportif faaliyetler yapıldı.