Gıda Kontrol Topluluğu

23 Aralık 2019

02.11.2019

Gıda Kontrol Topluluğu, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı 2. sınıf önlisans öğrencileri için, 2 Aralık 2019 tarihinde Ankara’da bulunan Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi öğrencileri ile birlikte Ankara Şeker Fabrikası ve Elite Naturel Organik Gıda San. ve Tic. A.Ş.'ye teknik gezi düzenlendi. Öğr. Gör. Nurdan ARSLANKOZ İŞLEYEN rehberliğinde gerçekleşen gezide, öğrenciler fabrika kimya mühendisinden pancarın işletmeye kabulü, yıkaması, dilimlenmesi, difizörleme, kireçleme, karbonatlama, buharlaştırma, fıltreleme, santrifüjleme, şurup eldesi, son şeker eldesi, soğutma, kristalizasyon, şekerin kurutulması ve ambalajlanması ile ilgili bilgiler aldılar.Aynı gün içerisinde Ankara Elite Naturel Organik Gıda San. ve Tic. A.Ş.’ye de teknik gezi düzenledi. Öğrenciler fabrika Yüksek Gıda Mühendisi Aynur YILDIRIM'dan meyvenin işletmeye kabulü, presleme, pastörizasyon, dolum ve ambalajlama ile ilgili ayrıntılı bilgiler aldılar. Gıdaların üretiminde kalite ve kontrolün önemini daha iyi kavrayan öğrencilerimiz, aynı zamanda meyve suyu üretiminde kullanılan cihazları da yakından görme ve inceleme fırsatı buldular. Fabrika gezisi sonunda öğrencilerimize meyve suyu ikramında bulunuldu. Gezisi sonrasında öğrencilerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için Anıtkabir'i ziyaret etti.