< < Uluslararası İlişkiler Topluluğu

Uluslararası İlişkiler Topluluğu

13 Ocak 2021

03.01.2021

İsrail’deki  güncel gelişmeler ışığında; ülkenin dış politika stratejisi, bölgesel ve bölge dışı aktörlerle ilişkileri, Amerika’da gerçekleşen seçimler sonucunda yeni başkan Joe Biden’in nasıl bir İsrail politikası izleyeceği ve Ortadoğu’da meydana gelen gelişmelerin ele alındığı  “İsrail’in Dış Politika Vizyonu” konulu  söyleşi Öğretim Görevlisi Remzi ÇETİN’ in katkılarıyla  düzenlendi.

27.12.2020

Avrupa Birliği nedir? Ülkemiz için neden önemlidir? Türkiye’nin birliğe üyelik süreci ne zaman başladı ve neden bu kadar uzadı? gibi sorulara cevapların arandığı, “Ortaklıktan Yaptırımlara: Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” adlı söyleşi Üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ekin ALTUNTAŞ’ın katılımıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

27.12.2019

T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın içerisinde bir yapılanma olan Stratejik Araştırmalar Merkezi'ne gezi düzenlendi. Kurumun işleyişi, dışişleri personeli olmanın gerekli kriterleri ve bakanlık bünyesinde düzenlenen stajlara dair gerekli bilgiler edinildi.

26.12.2019

Uluslararası ilişkiler disiplininin duayen hocalarından Prof. Dr. Faruk SÖNMEZOĞLU’nun katılımı ile “Günümüz Uluslararası Sistemin Temel Özellikleri” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferans bitiminde soru cevap şeklinde değerlendirme yapıldı.

06.12.2019

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi gerçekleştirdi. İlk kez düzenlenen kongreye birçok üniversiteden öğrenciler katıldı.

14 oturumda gerçekleştirilen Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi’ne; aralarında Marmara, Ankara, İstanbul, Galatasaray, Uludağ, Sakarya, Çanakkale Onsekiz Mart üniversitelerinin olduğu 20’ye yakın üniversiteden öğrenciler katıldı. Kongrede; küreselleşme, uluslararası güvenlik, enerji politikaları, iklim değişikliği ve çevre, uluslararası terörizm ve göç, teknoloji ve siber güvenlik, uluslararası hukuk, sosyal güvenlik ve ekonomi gibi pek çok konu hakkında bildiriler sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılışına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Dalar, Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İlhan Sağsen ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.