Erkek Hentbol Takımımızdan Tarihi Başarı

29 Aralık 2022

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı, 19-23 Aralık 2022 tarihleri arasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde düzenlenen Unilig Bölgesel Grup Müsabakalarında namağlup şampiyon oldu. Takımımız bu başarısı ile ÜNİLİG Hentbol Süper Ligi yükselme maçlarına katılmaya hak kazandı.

Antrenör Dr. Öğr. Üyesi Devrim Bulut ve Kafile Başkanı Arş. Gör. Koray Gökmen yönetimindeki Hentbol Takımımız Unilig Bölgesel Grup Müsabakalarında; Kocaeli Üniversitesi’ni 41-17; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni 62-27 ve Uludağ Üniversitesi’ni 38-23’lük gibi farklı skorlarla mağlup ederek yarı finale yükseldi.

22 Aralık Perşembe günü yapılan yarı final müsabakasında Yalova Üniversitesi’ni 48-23’lük skorla deviren hentbol takımımız, finalde karşı karşıya geldiği Ege Üniversitesi’ni de 40-23’lük skorla yenmeyi başardı.

Bu büyük başarı ile aynı zamanda milli takım oyuncuları Eray Karakoç ve Doğukan Özdemir’in de aralarında olduğu 11 sporcudan oluşan BAİBÜ Hentbol Takımımız, 2023 Bahar Dönemi Süper Lig’e Yükselme Maçlarında Üniversitemizi temsil etmeye hak kazandı. BAİBÜ hentbol Takımımızın gösterdiği üstün başarı ve yüksek performansı ile ÜNİLİG Hentbol Süper Ligine yükselmesi bekleniyor.